Inicijativu Međunarodne orijentiring federacije, da se orijentiring prvi put nađe na programu Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu 2020. godine, podržao je Orijentiring savez Srbije i formirana je Radna grupa koja je krajem novembra počela svoj rad a čine je eminentni stručnjaci iz oblasti sporta, sportski radnici iz Orijentiring saveza Srbije i Orijentiring saveza Beograda. Članovi Radne grupe održali su dva sastanka sa predstavnicima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, predsednikom Sinišom Jasnićem i generalnim sekretarom Đokom Čučkovićem.

Na prvom sastanku, 26. decembra 2016. godine predstavljene mogućnosti organizacije kvalitetnih orijentiring takmičenja u Beogradu i sve prednosti koje nudi naš sport. U planu je da na Evropskim univerzitetskim igrama u Beogradu bude 25 sportova, od kojih je 12 obavezno, od čelnika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije dobili smo pohvale za ponudu i prezentaciju koju smo napravili, a tokom sastanka prositekla je ideja i organizovanja TRAIL orijentiringa koji je prilagođen osobama sa invaliditetom i koji bi bio odlična dodatna aktivnost na Evropskim univerzitetskim igrama i još jedan plus za naš sport.

Na drugom sastanku, održanom 18. januara, pored članova Radne Grupe i predstavnika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, naš gost bio je Dušan Vistavel, tehnički delegat EUSA za orijentiring. On je pre i nakon sastanka, obišao sve terene i nije krio oduševljenje onim što je urađeno do sad na ukuljučivanju orijentiringa u program Evropskih univerzitetskih igara, dok su čelnici Univerzitetskog sportskog saveza izrazili nadu da će se naš sport naći na programu ove velike manifestacije u Beogradu, 2020. godine.

U međuvremenu vesti o uspešnom radu naše Radne grupe došli su i do Međunarodne orijentiring federacije, pa se vest o tome našla i na njihovom sajtu: http://orienteering.org/first-european-university-orienteering-championships-will-be-in-2019/

Čelnici Orijentiring saveza Beograda održali su sastanak sa predstavnicima Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda i dobili punu podršku za projekat uključivanja orijentiringa u program Evropskih univerzitetskih igara.

Radna grupa je nastavila sa radom, a očekuju se i sastanci sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Članovi Radne grupe: Zoran Milovanović, Ljubica Bačanac, Irina Juhas, Dejan Avramović, Stevan Roksandić, Nenad Vukadinović, Lidija Radulović, Života Tasić