U sredu, 24. maja 2017. godine, širom sveta obeležiće se Svetski dan orijentiringa, manifestacija u kojoj će učestvovati oko 100 zemalja, članica Međunarodne orijentiring federacije.
Orijentiring savez Srbije se naravno, kao i prethodne godine pridružuje ovoj manifestaciji i pokušaće da doprinese obaranju novog rekorda, ali i da ostvari glavni cilj ove manifestacije, a to je da se što više dece i ljudi upozna i uključi u naš sport. Prošle godine u našoj zemlji je bilo blizu 6000 učesnika i naša zemlja je zauzela 13. mesto od ukupno 84 zemlje učesnice, što svakako za svaku pohvalu, ali i dokaz da ove godine može da nas bude još više, a cilj nam je 10000 učesnika. Već su najavljene i neke nove lokacije, poput Novog Pazara, Kragujevca, Ljiga, Paraćina, kao i lokacije od prošle godine poput Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Beograda, Azanje, Smederevske Palanke, Azanje, Omoljice, a nadamo se da će se i na  svim prošlogodišnjim lokacijama ponoviti ova manifestacija. Glavni akcenat je stavljen na školsku decu, a najveći razlog za to je povezanost orijentiringa sa mnogim školskim predmetima (fizičko vaspitanje, geografija, likovno, informatika, matematika, bilogija, priroda i društvo, svet oko nas, istorija…) i koliko je to važno za razvoj našeg sporta, međutim, sve to naravno ne sprečava i sve ostale zainteresovane da uzmu učešće u ovoj manifestaciji.Rezultat prošlogodišnje manifestacije je već vidljiv, orijentiring je novi član Saveza za školski sport Srbije, a prvo Otvoreno školsko prvenstvo Srbije u orijentiringu, održano je u Kragujevcu početkom aprila, ocenjeno kao veoma uspešno.

Nećemo se zaustaviti na tome, idemo dalje, hoćemo orijentiring u svim regionima Srbije, hoćemo klubove iz tih regiona, hoćemo još veći razvoj orijentiringa u regionima u kojima postoje klubovi.