VESTI

Svetsko veteransko prvenstvo (WMOC) 2021

U Mađarskoj je u toku Svetsko veteransko prvenstvo, a naš tim predstavljaju veterani iz OK „DIF“, Ljubica Bačanac, Irina Juhas, Života Tasić i Ilija Dimitrijević. Detalje sa prvenstva možete videti na sledećem linku: https://wmoc2021.hu/en/news/
Srećno našim veteranima, budimo uz njih!!!
 

Larina trka 2021

ODRŽANA 15. MEMORIJALNA LARINA TRKA

Palanačke ulice i naselje Kolonija bile su u subotu 22. maja poprište za više od 300 orijentiraca iz Srbije.

Larinu trku po 15. put organizuje OK „Jasenica” iz Smederevske Palanke, i to je bilo i državno  prvenstvo u orijentiringu – disciplina mešovita štafeta, u svim kategorijama, trka ima i memorijalan karakter – u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled teške i neizlečive bolesti, zauvek napustila orijentiring staze.

 

Rezultate i prolazna vremena s možete pogledati ovde >>>

Portal Palanka danas

Školsko prvenstvo Srbije

Na Avali je u petak 21.maja održano Školsko prvenstvo Srbije u organizaciji Orijentiring saveza Srbije  i Saveza za Školski sport Srbije , a pod pokroviteljstvom Ministarstvo Omladine I Sporta . Na takmičenju je učestvovalo preko 250 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije. Najbolji na ovom takmičenju predstavljaće Srbiju na Školarijadi i Svetskom školskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji u septembru ove godine!

Rezultate i prolazna vremena možete pogledati ovde >>>

9. Memorijal Saše Palinkaša

Rezultate i prolazna vremena sa 9. memorijala Šaše Palinkaša koje je, u organizaciji OK Neština održano na terenima Fruške Gore-Kišelez 18. aprila, možete pogledati ovde >>>

Novi Pravilnik o stručnom radu i odluke

Na sledećem linku u odeljku Statut i pravilnici OSS-a se nalazi novi Pravilnik o stručnom radu i dozvolama za rad Orijentiring saveza Srbije, kao i odluke u vezi korišćenja softvera na takmičenjima OLS i odluka o iznosu naknade u slučaju gubitka i oštećenja opreme.

13. Kup OK DIF-a

Rezultate i prolazna vremena sa 13. Kupa OK DIF-a i Prvenstva Srbije na dugim distancama održanog 18. oktobra na trenima Resavice možete  pogledati ovde >>>

In Memoriam

Dragi orijentirci, dragi prijatelji,

Sve nas je potresla vest da nas je posle teške i kraće bolesti napustio naš dragi Sulejman Šuškić Šule.Ostaće upamćen kao dugogodišnji član SK „DMB“, a možemo slobodno reći da prethodnih godina DMB ne bi ni postojao da nije bilo njega, pomagao je i klub, ali i organizaciju Memorijala Bude Radovića dugo godina. Bio je veteranski reprezentativac Srbije, učesnik gotovo svih regionalnih i nekoliko Svetskih prvenstva, svakako najviše ćemo ga pamtiti po tome kakav je čovek bio, veliki prijatelj, spreman uvek da pomogne.

Dragi Šule, neka ti je večna slava i hvala ti za sve!

KONKURS ZA ORGANIZACIJU TAKMIČENJA U 2021.

Poštovani predstavnici klubova,

 
Pre svega se nadamo da ste dobro i zdravo!
Nadamo se i da se uskoro vidimo na nekom takmičenju, odnosno prolasku epidemije i ukidanju vanrednog stanja u našoj zemlji.
 
U prilogu je dokumentacija za Konkurs za takmičenja u 2021. godini.
Obratite pažnju na kriterijume i datume PRVENSTVA SRBIJE koji su fiksirani.
 
Molimo vas da konkursna dokumenta pošaljete do naznačenog datuma, 4. maja do 24 časova.
 
Srdačan pozdrav,
 
Stevan Roksandić
Generalni sekretar OS
 
Dokumenta možete preuzeti na sledećim linkovima
 
 
 

#ostanikodkuće

U vreme kada covid-19 preti sa svih strana i kada su preporuke svih državnih institucija da ostanemo kući, naš najbolji trener prethodne godine Dejan Avramović daje odličnu preporuku kako da nastavimo sa orijentiringom i pored toga napravimo odličnu zabavu, pre svega za najmlađe ukućane, ali ne bi bilo loše i oni nešto stariji da se oprobaju. ???? Za kontrole predlažemo voće, a može i neki slatkiš da se nađe. Još bolje ako imate dvorište! Jednostavno je, napravite mapu stana ili dvorišta i krenite u akciju!

Drugi Kamp za mlade i perspektivne sportiste – Vlasina

Na sjajnim terenima oko Vlasinskog jezera u periodu od 1. do 4. avgusta održan je drugi Kamp za mlade i perspektivne sportiste u organizaciji našeg saveza i finansiranje Ministarstvo Omladine I Sporta.
Kamp je poslužio i kao priprema za Prvenstvo jugoistočne Evrope. Rukovodioci kampa bili su članovi stručnog štaba i treneri Dejan Avramović i Bojan Komarčević, uz tehničku podršku Srđana Markovića i Dejana Nikolića, na kampu je učestvovalo preko 25 mladih sportista iz cele Srbije.
Učesnici su bili smešteni u hotelu Narcis Vlasinsko Jezero koji je pružio našim sportistima odlične uslove.

Slike sa kampa možete pogedati na ovom linku >>>

Kamp mladih i perspektivnih sportista na Divčibarama

Na Divčibarama je u toku Kamp mladih i perspektivnih sportista koji se održava uz finansiranje i pomoć Ministarstvo Omladine I Sporta, a na kome učestvuje oko 40 dece iz klubova širom Srbije. Treneri na kampu su Dragiša Bauer i Aleksandar Petrović uz pomoć tehničkog osoblja Srđana Điđija Markovića i Marka Radovanovića. Na kampu vlada sjajna atmosfera, deca imaju po dva treninga dnevno, a u pauzi uživaju u čarima Divčibara.