Ekipa u sastavu Vlada Prica M40, Nenad Mojsilović M21Short i Života Tasić M60 nastupila je na MTBO takmičenju „12.Pokal Slovenj Gradeca“ u Sloveniji 8. i 9. aprila.
Na takmičenju su nastupali takmičari iz šest zemalja, a najviše je bilo iz zemlje domaćina Slovenije, Austrije i Mađarske, ali je bilo i predstavnika Italije, V. Britanjie i Srbije. Vladi i Nenadu je ovo bilo prvo takmičenje u ovoj disciplini, a Životi drugo.
S obzirom na neiskustvo naših učesnika u ovoj disciplini orijentiringa, neadekvatne opremljenosti nosačima karata, a najviše težak teren, staze prekrivene korenjem i rastinjem, možemo da kažemo da su postignuti očekivani rezultati. Šta više, Nenad je zabeležio odličan plasman, 6 mesto sa malim zaostatkom za pobednikom.
U svakom slučaju, na ovom takmičenju rezultati nisu bili u prvom planu, već sticanje iskustva u MTBO koji u Srbiji još uvek nismo organizovali. U organizaciji nastupa imali smo veliku pomoć od strane domaćina OK Slovenj Gradeca , a posebno od glavnog organizatora Gregora Raja. Gregor je izrazio spremnost da pomogne i organizaciji MTBO u Srbiji. Nastup naših takmičara su finansijski pomogli i Orijentiring savezii Srbije i Beograda.
Više o takmičenju na sajtu: http://www.sgmtbo.ok-sg.si

Života Tasić